RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

До Європи прибув дивний вантаж із Парагваю: його вартість на чорному ринку сягає 3,5 млрд євро

У порту німецького міста Гамбурга митники виявили в контейнерах, які прибули з Парагваю 16 тонн кокаїну. Найбільша в європейській історії партія наркотиків для маскування була розфасована в бляшанки від шпаклівки.

Про це в середу, 24 лютого, повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на митну службу.

За оцінками експертів, вартість партії кокаїну може становити від 1,5 до 3,5 млрд євро.

За припущенням поліції, до контрабанди наркотиків може мати відношення компанія з голландського міста Роттердама, яка займається імпортом товарів і якій була адресована поставка "шпаклівки". Після того, як інформацію про цю компанію передали голландським спецслужбам, в бельгійському Антверпені вилучили ще 7,2 тонни кокаїну.

Вранці в середу, 24 лютого, був заарештований 28-річний керуючий директор компанії.

Комісар німецької кримінальної поліції Себастьян Фідлер назвав події в порту Гамбурга поганим знаком, який свідчить про "гігантської проблеми в системі безпеки". Прибуток від продажів великих партій наркотиків дозволяє контрабандистам фінансувати нові масштабні злочини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві був затриманий колишній співробітник правоохоронних органів з міста Львова, який організував канал постачання в столицю партії кокаїну вартістю 4 млн грн.