RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Жахлива НП з українкою в Польщі: суд виніс вирок її начальнику

Майже чотири роки тяглася трагічна історія, що трапилася з українкою Оленою Романенко, котра втратила руку на заробітках в Польщі, і нарешті вона отримала своє вирішення. У понеділок, 21 червня, райсуд в Познані виніс вирок роботодавцю молодої жінки.

Про це повідомляє Polsat News.

Роберт С. був визнаний винним і засуджений до 10 місяців позбавлення волі з умовної відстрочкою виконання вироку строком на три роки. Суд також наклав на чоловіка штраф і зобов'язав інформувати про хід випробувального строку. За вироком Роберт С. також мусить сплатити Олені Романенко компенсацію в 40 тисяч злотих (близько 300 тис. грн), проте рішення не остаточне і може бути оскаржене сторонами.

Після оголошення вироку Олена Романенко заявила, що рада закінченню кримінальної справи. Зі сльозами на очах вона подякувала лікарям, медсестрам, реабілітологам і людям, які допомогли зібрати гроші на протез руки, за їхню допомогу і підтримку.

"Мені ще важко, але я прагну жити далі і намагаюся посміхатися", - підкреслила жінка.

Нагадаємо, трагедія сталася в грудні 2017 року, коли в пральні, куди Олена влаштувалася на роботу, величезна пральна машина затягла в барабан її руку.

Швидка допомога і рятувальники приїхали через 10-15 хвилин, але на той момент Романенко вже втратила частину руки. Щоб звільнити жінку, необхідно було терміново розрізати машину, але роботодавець відмовився. Через довге очікування майстрів, які розібрали машину, жінці довелося ампутувати руку вище ліктя.

Раніше "Апостроф" розповідав, на яку роботу зараз запрошують заробітчан у Польщі і скільки платять.