RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Римі страйкували проти COVID-сертифікатів: жорстоко побито десятки копів і медиків

У суботу, 9 жовтня, в столиці Італії Римі прокотилася потужна хвиля виступів проти запровадження в країні COVID-сертифікатів. І вже в неділю стало відомо, що в ході вуличних зіткнень постраждали близько 40 поліцейських і медиків.

Про це повідомляє агенція ANSA.

Протестувальники вимагали скасування т.зв. "грін-пасів", які з 15 жовтня в обов'язковому порядку повинні мати працівники приватного і державного секторів.

Протести в Італії Фото: tg24.sky.it

В ході зіткнень постраждали 38 співробітників поліції - у одного з правоохоронців було зламано ребро, а судово-медичному експерту мітингувальники зламали щелепу.

Близько тридцяти демонстрантів вночі увірвалися до відділення невідкладної допомоги Policlinico Umberto I в Римі, де був госпіталізований один з учасників протесту проти "грін-пасів". Нападники виламали вхідні двері, вигукуючи гасла і образи на адресу медичних працівників, повідомляє телеканал Sky.TG24

Протести в Італії Фото: tg24.sky.it

Як розповів комісар Д'Амато, під час нападу медсестру вдарили пляшкою по голові.

Нагадаємо, "Апостроф" писав, що по всій Франції пройшли "антіковідні" протести: в Парижі сталися сутички з поліцією, були поранені. Поліція застосувала газ і водомети.

А в Берліні відбулася масова бійня поліції та протестувальників.