RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Європі запроваджують ще одну корисну безкоштовну послугу для українців

У п'ятницю, 8 квітня, 24 мобільні оператори, які базовані в Євросоюзі, та три мобільні оператори України підписали заяву про скоординовані зусилля щодо встановлення та забезпечення доступного або безкоштовного роумінгу та міжнародних дзвінків ЄС-Україна. Список таких операторів надалі може поповнитися.

Про це повідомила Європейська комісія на своєму офіційному сайті.

"Спільна заява має на меті закласти більш стабільну основу, щоб допомогти переміщеним українцям в Європі залишатися на зв'язку з рідними та друзями вдома", - йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії також зазначили, що телеком-оператори безкоштовно роздали мільйони SIM-карток українським переселенцям. Багатьом українцям, які використовують такі SIM-картки, вдалося безкоштовно здійснювати дзвінки з Європи в Україну.

"Завдяки зниженню гуртових лімітів українським операторам тепер простіше надавати своїм клієнтам безплатний роумінг в межах Європейського Союзу, полегшуючи для біженців підтримання контактів з родичами та друзями в Україні. Таким чином, у ці складні часи вдається полегшити їхній фінансовий тягар. Я з нетерпінням очікую подальших кроків у цьому напрямку", - зазначила доповідачка Європейського парламенту з нового регулювання роумінгу Анжеліка Вінціг.

Відповідна декларація на даний момент відкрита всім операторам зв'язку, які захочуть підписати її в будь-який час. Вона буде застосовуватися протягом трьох місяців, а потім її переглянуть з урахуванням ситуації, що швидко змінюється, гуманітарних цілей і того, чи будуть доцільні інші довгострокові заходи з боку влади.

"BEREC (Орган європейських регуляторів електронних комунікацій - "Апостроф") та НКЕК (український національний регулятор - "Апостроф" ) продовжуватимуть контролювати розвиток подій та хід реалізації цих добровільних заходів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, мобільні оператори України вводять зміни у наданні своїх послугу зв'язку з воєнним часом. Деякі стали дешевшими, а інша частина – безкоштовними.