RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Вибори нового прем'єра Британії: у чому головна інтрига

На виборах нового прем'єра Великої Британії залишилися два кандидати – глава МЗС Ліз Трасс і міністр фінансів Ріші Сунак. Кожен із має намір використовувати свій електорат та свою тактику.

Про це кандидат історичних наук, експерт-міжнародник Єгор Брайлян розповів у коментарі сайту "Апостроф".

На його думку, основна інтрига полягає в тому, скільки людей зможе мобілізувати кожен із кандидатів, адже криза в британському політикумі вкрай серйозна: російсько-українська війна лише посилила наслідки пандемії коронавірусу та виходу з ЄС, тому кожен із кандидатів у прем'єри має не обіцяти, а щось робити.

"Думаю, Трасс гратиме на зовнішньополітичному порядку, а Сунак гратиме на питаннях економіки, адже його основний меседж і риторика зводиться до того, що під час коронавірусу саме він був ефективним менеджером. Разом з тим, до нього виникає багато запитань - наприклад, у нього була грінкарта США, проблеми з податками дружини тощо. Загалом за Сунака виступає помірковане крило консерваторів, а праве крило, жорсткі "брекзитери" - виступають за Трасс", - каже політичний експерт.

Він додає, що Трасс поки що обіцяє знизити податки, але одна ця обіцянка всі серйозні питання не вирішить. Тут варто звернути увагу на вкрай серйозну проблему з житлом: його будівництво надто дороге, а "комуналка" надвисока.

Більше думок експертів читайте на сайті "Апостроф": " Яструбиня" Трасс проти обережного Сунака: хто замінить "Джонсонюка" у Лондоні