RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Депутат парламенту Швеції закликає у Вільнюсі дати Україні гарантії членства в НАТО

Саміт НАТО у Вільнюсі не має закінчитися просто словами, Україна має отримати гарантії того, що стане членом альянсу після перемоги у війні.

Про це в коментарі Guildhall заявив депутат парламенту Швеції (Ріксдага), представник Християнсько-демократичної партії Магнус Якобсон, яка входить до коаліції.

"Моя позиція полягає в тому, що Україна має стати членом НАТО. Щодо саміту НАТО у Вільнюсі, Україна має отримати гарантії того, що вона стане членом. Не зараз, Вільнюський саміт надто рано проходить для цього, після перемоги, але у Вільнюсі це не мають бути просто слова", - заявив політик.

"Переконаний, що Україна переможе, питання лише у часі, тренування ваших пілотах на F16 та Grippen вже почалися", - підсумував шведський парламентар.

У німецькому Бундестазі виступили із закликом дати Україні ПДЧ та графік вступу до НАТО на Вільнюському саміті - депутат від ХДС/ХСС, член комітету з міжнародних відносин Родеріх Кізеветтер заявив, що країни, які підтримують Україну, мають перестати висловлювати жаль у відповідь на російські воєнні злочини, адже необхідна відповідь сили на адресу РФ. За його словами, цією відповіддю має стати наданий Україні вже на Вільнюському саміті план членства в НАТО та графік вступу до альянсу.

Депутат Європейського парламенту від Естонії, член комітету з іноземних відносин Як Мадісон заявив, що добрим результатом саміту НАТО у Вільнюсі стала б єдина заява всіх членів альянсу, що Україна стане членом НАТО у найближчі три роки.