RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Секс з аватаром: в Британії розслідують групове зґвалтування у віртуальній реальності

Британська поліція розслідує випадок групового зґвалтування аватару 16-річної дівчини у метавсесвіті, створеному компанією Meta.

Про це пише BBC.

Постраждала стверджує, що її віртуальний аватар зазнав насильства з боку групи чоловіків у VR-грі Horizon Worlds.

Читайте: Як сучасні дівчата у всьому світі заробляють на відеоіграх

У матеріалах справи йдеться, що "інцидент не призвів до фізичної шкоди самої дівчини, проте наніс психологічну травму, яку переживають і жертви насильства в реальному житті".

Окрім того, як зазначається, негативний вплив самої події "посилив ефект повного занурення" через гру у VR-окулярах.

Поліція вперше розглядає справу сексуального злочину, скоєного у віртуальному світі, відповідно до Закону про безпеку в інтернеті, який передбачає захист неповнолітніх користувачів.

Керівник відділу із захисту дітей при Раді начальників національної поліції Великої Британії Ян Крітчлі наголосив, що "метавсесвіт створює ворота для хижаків, які можуть скоювати жахливі злочини проти дітей", додавши, що уряду та правоохоронцям потрібно працювати над адаптацією законів до справ, пов’язаних із цифровим середовищем.

Наразі невідомо, за якою саме статтею чоловіків, що здійснили напад, можна буде притягнути до відповідальності, адже згідно зі статтями кримінального кодексу Великої Британії, за сексуальне насильство можуть судити лише при наявності фізичного контакту.

У самій корпорації Meta вже заявили, що їм не вдалося підтвердити, що інцидент стався у грі Horizon Worlds. Також там додали, що всередині гри працює т.зв. захист особистого кордону й користувачі можуть тримати незнайомих людей на відстані кількох футів від свого аватара. Утім, у Meta пообіцяли розібратися у ситуації, коли отримають доступ до її деталей.

Нагадаємо, що у Південній Кореї місцевий телеканал за допомогою технології віртуальної реальності організував чоловікові побачення з віртуальною копією померлої дружини.

Вас може зацікавити:

Метавсесвіт стає ближчим: компанія Цукерберга показала рукавички віртуальної реальності

У популярних відеоіграх знайшли російську пропаганду: що відомо

"Голодний шлях": в Україні з’явиться гра про Голодомор, відео