RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Заборонена гра: у Росії розповіли, як Путін перегнув палицю з анексією Криму

Російський журналіст Павло Казарін заявив, що анексія Росією Криму порушує всю світову систему гуртожитку.

Про це Казарін розповів в інтерв'ю Online.ua.

"Крим — це історія про правила співжиття та цінности. Силовий переділ кордонів для Європи — це заборонена гра. Причому можна додавати кордон на діючу контурну карту, але не можна видаляти вже існуючі. Тому Косово не приєднують до Албанії, а роблять незалежним", — зазначив російський журналіст.

"До речі, саме з цієї причини Крим — це не Косово. Крим більше схожий на анексію Індонезією Східного Тімору. Анексія українського півострова Крим порушує всю світову систему гуртожитку", — підкреслив Казарін.

"Якщо можна силою змінювати кордони, то це прямий сигнал для розморожування будь-яких інших "заморожених конфліктів", — пояснив журналіст.

"До речі, якби РФ зробила з Криму "невизнану державу" за зразком тієї ж Абхазії, то ніяких санкцій не було, а Москва виступала посередником на переговорах між Києвом і Сімферополем. Але в сьогоднішньому вигляді Крим — це вушко голки на шляху зближення Росії з Європою", — додав Казарін.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Олександр Невзоров заявив, що переваги від володіння Росією аннексированным Кримом поступаються проблемам, які чекають країну.