RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Мережі підірвало відео з Росії про ситуацію у світовій економіці

У користувачiв соцiальних мереж викликало резонанс відео, на якому показані п'ять глобальних трендів світової економіки за версією російського Ощадбанку.

Відео опубліковано на сторінці РБК в Facebook.

"На зборах акціонерів Ощадбанку Герман Греф показав відеоролик про підсумки минулого року — оцініть вражаючий відеоряд про стан світової економіки", — зазначається у коментарі до ролика.

Як пише РБК, глава Ощадбанку Герман Греф зустрівся з акціонерами і розповів їм про нову реальність та зламаних у 2015 році тренди.

"Ми прожили черговий дуже непростий рік — другий рік економічної кризи в країні, і в 2015 році стало ясно, що тренди, які формувалися в останнє десятиліття, стали ламатися", — заявив Греф, підкріплюючи свої слова відеорядом з тезами: найбільший міграційний криза в Європі з часів Другої світової війни, виробництво повертається з Китаю в США, світовий економічний ландшафт змінюється, формуючи нову реальність.

На думку глави Ощадбанку, цю реальність формують п'ять основних трендів: світ стає цифровим, проривні технології витісняють традиційне виробництво, відбувається зростання геополітичного напруження, уповільнення зростання ринків і зниження цін на сировину та енергоносії. На слайдах миготіли приклади: капіталізація Deutsche Bank, глобального банку зі 150-річною історією, в 2015 році виявилася в два рази нижче капіталізації електронної платіжної системи PayPal, створеної у 1998 році. Активи, керовані комп'ютерами без участі людей, в 2015 році склали $20 млрд і, за прогнозами Ощадбанку, досягнуть $450 млрд в 2020 році.

"Вміють. Що характерно, одні займаються цифровими світом і технологічними проривами, інші створюють "геополітичну напруженість" і втрачають інвестиції, поки їх сировинні економіки йдуть на спад. Хтось казав, що кам'яна епоха завершилася з-за того, що не вистачило б каміння", — коментує ролик голова піар-служби "Нафтогаз України" Олена Осмоловська на своїй сторінці в Facebook.

"Греф наочно показав чому сировинна Росія приречена в сучасному світі", — зазначає журналіст Михайло Голуб на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", в січні глава Ощадбанку Росії Герман Греф заявив про те, що РФ програла конкуренцію в світовій економіці, а її відставання від передових країн загрожує стати більше, ніж за часів промислової революції.