RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Рішення Ради з відокремлення української церкви від РПЦ розбурхало путінців

Прийняте Верховною Радою України звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Православної Церкви в Україні викликало гнів росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Новину активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"А хіба хохлам не в католицьку церкву треба проситися? Чорний господар не схвалить православ'я холопів", "Україна знову стане католицькою! Як за часів поляків. Раби повинні шанувати віру господарів!", "Боюся, що Константинопольський Патріарх підітреться цим проханням Ради. Як це, власне, і бувало раніше завжди, уніатам, а вже тим більше розкольникам, немає місця в православному світі, визнати автокефальність Української церкви — означає визнати розкол, цього ніколи не буде", "Розкольники. Ну не буде на Афоні 13-го храму. Як не буде ні баптистів, ні жодних свідків", "За наказом Потрошенка УПЦ моляться Бахусу", "Повинна бути церква свідків п'яного Пєтюні", "Варфоломія — анафемі. Розкольників на кіл. Сила в єдності", "Дотанцювалися біси на Хрещатику. Осквернили по-повній хресний подвиг Христа", "Філарет - це той сектант, який карателів благословляв на вбивство дітей Донбасу? Чорт ряджений!", "Тепер селюкам залишилося тільки у Монголії компенсацію вимагати", "Дивно, що не попросили скасувати. За останньою інформацією, основною українською релігією стає люциферство. Всі вже одержимi сатаною. Цього не зупинити", "Коротше кажучи, все у них несправжнє, раскольниче. І церква, і держава", — коментують путінці.

Нагадаємо, у зверненні депутатів Варфоломія просять визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким Київська митрополія була приєднана до Московського патріархату.

Як повідомляв "Апостроф", Московський патріархат відмовився від участі у Всеправославному Соборі, який передбачалося провести 16-27 червня на Криті.