RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні проаналізували збитки Путіна від масштабної пожежі на полігоні в РФ

Масштабна пожежа на військовому полігоні Ашулук в Харабалинському районі Астраханської області призвела до великих збитків російського Міністерства оборони.

Про це пишуть волонтери спільноти Inform Napalm.

"На наданих фото і картографічних матеріалах можна побачити точне розташування знищеної техніки, на т.н позиції "Кама". Це Радіолокаційна станція виявлення (РЛО) 5Н64С (вартістю близько $40 млн), що входить до комплексу С-300ПТ, і згорілі агрегати автономного енергозабезпечення цього РЛО. На фото відображено, так би мовити, "край" наслідків вибуху та пожежі на полігоні Ашулук", — йдеться у публікації.

Фото Inform Napalm

"З великою часткою ймовірності можна припустити: наслідки "пожежі-вибуху" досить великі, як у матеріальному плані, так і у втратах військової техніки. Офіційна версія МО РФ: "займання стартового двигуна ракети комплексу ЗРК С-75". Цілком може бути, але російські військові не захотіли додати те, що там "запалав" не один такий двигун. Адже це майданчик зберігання не тільки стартових, а й десятків маршових ступенів ракет С-75", — зазначають волонтери.

"Важко також повірити у відсутність жертв серед військовослужбовців ЗС Росії. У 300 метрах північніше епіцентру вибуху знаходяться вартове приміщення і будівля підготовки повітряних мішеней на базі застарілих радянських ракет ЗРК. Беручи до уваги площу і кількість об'єктів на позиції "Кама", караул повинен складатися мінімум з 20-25 солдатів, сержантів і офіцерів", — вважає автор публікації.

Як повідомляв "Апостроф", на військовому полігоні Ашулук в Харабалинському районі Астраханської області через пожежу на складі почали вибухати боєприпаси. Раніше в мережі з'явилося відео з місця великої пожежі на військовому полігоні Ашулук в Харабалинському районі Астраханської області, а також фотографії.