RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

РосЗМI відзначилися несподіваною реакцією на нову ініціативу президента Чехії

Російське пропутінське ЗМІ здивувало публікацією, в якій назвало неможливим рефередум по виходу Чехії з ЄС і НАТО, який запропонував провести чеський президент Мілош Земан.

Про це написало видання Life, пославшись на кореспондента в Росії чеської газети "Актуальнe" Іржі Юста.

Юст вказав на опитування громадської думки, які говорять про те, що в його країні підтримують ЄС і НАТО. Він назвав політичною риторикою слова президента Мілоша Земана про можливість референдуму щодо виходу з ЄС. Журналіст навів аргументи на користь того, що таке голосування в його країні неможливо.

"Це був експромт президента Чехії. Якщо взяти останні опитування, 37% чехів довіряє ЄС, 50% довіряє НАТО. Можливість референдуму виключена, так як прем'єр-міністр сказав, що його не буде. Слова президента — риторика. Тим більше що у нього немає права проводити такі референдуми. Виключаю, що в осяжному майбутньому Чехія вийде з ЄС або НАТО", — цитує російське ЗМІ Юста.

Як відомо, російське видання Life зазвичай грає на руку Кремля, який вважає ЄС одним із своїх ворогів, тому поява такої публікації здивувала.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан 1 липня заявив про те, що прихильники виходу з Європейського союзу і НАТО повинні висловитися на референдумі. При цьому глава держави підкреслив, що особисто з ними не згоден, але готовий дати можливість висловитися тим, хто ратує за вихід з ЄС і НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", росіяни, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна, радісно зустріли заклик чеського президента Мілоша Земана.