Путінців розбурхала заява США про допомогу Мінськими угодами

Державний секретар США Джон Керрі підкреслив необхідність виконання Мінських домовленостей і запропонував, щоб Сполучені Штати допомогли даного процесу шляхом двосторонньої роботи з РФ і Україною.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на заяву представника держдепартаменту США Джон Кірбі.

"По Україні держсекретар Керрі наголосив на необхідності повної реалізації мінських угод і дав зрозуміти, що ми (США, — "Апостроф") маємо намір працювати над цим на двосторонній основі з Україною і Росією в підтримку зусиль нормандської групи", - зазначив представник держдепартаменту США.

Дана заява викликала ажіотаж у мандрівників політики президента РФ Володимира Путіна, які залишили відповідні коментарі на сайті "РИА Новости".

"Ці допоможуть, як же", "Це все одно, що пустити козла в город...", "Ну мінські угоди не виконуються і не можуть виконуватися, бо переговорники україни не сміють нічого вякнуть без відмашки штатів. Імхо, якщо хочемо рухати угоди, треба штати підключати. А вони полюбасу будуть вимагати голову Асада. Як мінімум", "З Росією і Україною працювати? Керрі, ви нічого не плутали? З Уркаіною працюйте, панове нехороші. Росію яким боком до Мінськими угодами "підв'язуєте"? А з Францією і Німеччиною не хочете попрацювати з питання виконання ними цих угод? Ці країни такі ж підписанти, на рівні з Росією. А найголовніше - Ви в першу чергу повинні ПРИМУСИТИ вашого васала (Україну) виконати ВСІ ВИМОГИ Мінських домовленостей! Всі!!! Але ж ви на ЦЕ не підете. Для вас (США) це означає Армагедон! Адже тоді летять до біса - "вісь зла" (Росія), всі ці ПРО в Європі, збільшення контингенту НАТО в тій же Європі, розміщення там (подалі від себе) атомних бомб і т. д і т. п. Йдіть краще на пенсію, розводити індиків та рибку ловити...", - пишуть російські користувачі мережі.

Як повідомляв "Апостроф", у путінцев викликало ажіотаж заява кандидата в президенти США Дональда Трампа про можливе визнання окупованого Криму російським.