RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як змінилося ставлення кримчан до Путіна

Російський журналіст Євген Левкович, який вiдвiдав окупований Крим, розповів про те, як змінилося ставлення жителів півострова до російської присутності.

Про це Левкович написав на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки вчора виїхав із Сімферополя, як замироточив бюст Миколи II. Збіг? Не думаю. Я б теж на його місці заплакав, дивлячись на ці руїни", — зазначив журналіст.

За словами Левковича, в Криму, де він минулого разу був 15 років тому, нічого не змінилося.

"Хіба що банер "Єдиної Росії" на вокзалі виблискує. Дороги — як після бомбардування. Кругом сміттєзвалище. Зате повно ментів. У нової російської формі", — повідомляє російський журналіст.

Він вказує, що ейфорія у проросійськи налаштованих кримчан спала, хоча вони і продовжують ненавидіти українську владу. За словами Левковича, ставлення до російської влади у жителів півострова скептичне. Особливо люди незадоволені різноманітними заборонними законами і нормами, які "увійшли в життя кримчан разом з "ввічливими" людьми".

Левкович пише, що кримчани починають підозрювати, як їх жорстко обдурили.

"Якщо не вважати позбавлених розуму бабусь, які почули десь, що Путін знесе в місті всi п'ятиповерхівки і дасть їм нове офігенне житло, то ставлення до російської присутності змінилося кардинально", — розповідає журналіст. Він зазначає, що на зміну ейфорії прийшла апатія.

Як повідомляв "Апостроф", в цьому році може не вiдбутися мітинг-концерт у Москві на Красній площі на честь окупації Криму Росією.