На мітингу у Білорусі почалися затримання: в мережі вказали на зв'язок з РФ

Після акції проти "декрету про дармоїдів" у білоруському місті Орша представники силових відомств затримали співголови незареєстрованої партії "Білоруська Християнська Демократія" Павла Северинця і водія авто, який його віз.

Про це повідомляє білоруський ресурс "Радыё Свабода".

Також були затримані журналістка Галина Абакунчік, фотограф Андрій Шавлюга і блогер Анастасія Пілюгіна - їх доставили в оршанський РУВС.

Пізніше міліція зупинила машину з журналістами "Белсат", на оператора Олександра Борозенка склали адміністративний протокол. Група "Белсат" попрямувала в РВВС, намагалася взяти в будівлі коментар у затриманого Павла Северинця - в результаті міліція в прямому ефірі затримала і Борозенка, і журналістку Катерину Бахвалаву. Причини затримання не називаються.

Відзначається, що сам мітинг пройшов без затримань і сутичок, але правозахисний центр "Весна" повідомляє, що після демонстрації "людей затримували у дворах по одному".

У свою чергу, білоруські блогери звернули увагу на те, що в автомобілі силовиків, які затримали Северинця, була російська символіка.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.
An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ заявили про намір уряду Білорусі збити протестні настрої української пропагандою.