Стало відомо, хто стоїть за покупкою української "дочки" Сбербанку

Мажоритарним акціонером консорціуму, який придбав українську "дочку" Сбербанку", є громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв.

Про це повідомляють на сайті латвійського AS Norvik Banka, який також є інвестором консорціуму.

Саїд Гуцерієв є власником белоруської компанії, яка увійшла до консорціуму, який купив українську "Дочку" Ощадбанку. Крім того, він — син співвласника "Русснефтi" Михайла Гуцерієва.

Основним акціонером з боку другого учасника консорціуму, латвійського AS Norvik Banka, виступає Григорій Гусельников, також британський підданий. Він — колишній член ради директорів Бінбанку.

У латвійському AS Norvik Banka відзначили, що банк, який вони купляють, має добре розвинену інфраструктуру, в яку були вкладені сотні мільйонів доларів. Також там повідомили, що мають намір вжити низку заходів зі скорочення присутності на російському банківському ринку, щоб збільшити ефективність інвестицій і нейтралізувати політичні ризики, пов'язані з географією роботи банку.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", раніше в Україні ввели санкції проти ПАТ "Ощадбанк" — української "дочки" російського Сбербанку.