RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії оцінили рівень корупції в країні: опубліковано інфографіку

Російське видання "Коммерсант" зібрало дані про рівень корупції у РФ і представило інфографіку, що характеризує ситуацію в цій сфері.

Так, в Індексі сприйняття корупції, складеному міжнародною організацією Transparency International, Росія займає 131-е місце з 29 балами зі 100. У 2016 році перше місце в рейтингу посіла Данія з 90 балами, 176-е Сомалі з 10 балами. 131-ю сходинку з Росією розділили Іран, Казахстан, Непал і Україна.

Як показало останнє глобальне дослідження Transparency International "Барометр світової корупції", більшість росіян (56%) не вірить, що прості громадяни можуть внести свій внесок у боротьбу з корупцією.

Регіональне дослідження показало, що 34% опитаних громадян РФ доводилося давати хабара в 2016 році. Це відповідає середньому показнику по СНД (30%), але в три рази більше, ніж в країнах ЄС (9%).

Як показало дослідження PricewaterhouseCoopers (PwC), майже третина опитаних топ-менеджерів великих компаній в Росії стикалися з вимаганням хабарів або іншими видами корупції.

За останні п'ять років кількість спрямованих до судів корупційних справ зросла у 1,5 рази, а нанесений корупціонерами збиток у п'ять разів. Середній розмір хабара в Росії, за даними МВС, також збільшився у п'ять разів — з 61 тис. руб. у 2010 році до 328 тис. руб. у 2016-му.

У той же час, як показують останні опитування, більшість росіян вважає хабара абсолютно неприпустимими як в держорганах, так і на побутовому рівні.

Одночасно російські громадяни визнали, що їм самим за останні три роки доводилося давати хабарі при порушенні правил дорожнього руху (42%), у лікарні (31%), при влаштуванні дитини в школу (15%), отриманні довідок та інших документів у місцевих органах влади (9%).

Нагадаємо, 26 березня в багатьох російських містах пройшли мітинги проти корупції, які закінчились масовим затриманням організаторів і учасників акції.