RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Працюючий в Росії журналіст розповів про сценарії Кремля щодо виходу з Донбасу

Український журналіст Роман Цимбалюк, який працює в Росії, вважає, що повернення Донбасу під контроль України можливо лише зі зміною політичного режиму в РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Народна правда".

"В 2024 році, коли Путін піде на пенсію, може виникнути розмова про те, що ви знімаєте санкції, ми йдемо з Донбасу, а Крим всі дружно забуваємо", - сказав журналіст.

Він підкреслив, що на даний момент повернути під контроль ОРДЛО можна виключно за допомогою сили, "зі всіма ризиками і наслідками".

Щодо Криму Цимбалюк заявив, що його можна буде повернути за умови виникнення дезорганізації в РФ за аналогією з ситуацією в Україні в 2014 році. Журналіст додав, що в Росії раз у 100 років відбуваються процеси, які зносять всі основи, але підкреслив, що зараз запас міцності в цій державі досить великий.

"Це я кажу спеціально для наших аналітиків, які люблять заспокоювати, що Росія ось-ось розвалиться. Поки для цього немає ніяких передумов!", - вважає Цимбалюк.

Також він заявив, що наступальна політика України по відношенню до Криму й Донбасу дасть привід РФ" і далі "звільняти" нас від "фашизму".

Як повідомляв "Апостроф", колишній глава української розвідки розповів, чому Путін дестабілізує ситуацію в Україні.