RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Несезон і санкції: у Росії запропонували кумедний спосіб порятунку Криму за допомогою геїв

Врятувати туристичний сезон в Криму і зняти з Росії частину санкцій можно за допомогою легалізації гей-шлюбів на окупованому півострові.

Про це у жарт заявив російський політолог Станіслав Бєлковський в ефірі "Радио Свобода".

За його словами, легалізація гей-шлюбів у захопленому Криму може змінити істотно геополітичне позиціонування Росії, її вигляд в сучасному світі і полегшити нам відновлення діалогу з Заходом.

"В експериментальному порядку у республіці Крим з 1 січня 2018 року треба легалізувати гей-шлюби, дозволити їхню реєстрацію, зробити ставку на гей-туризм. Навіть, мені здається, як вводиться паспорт вболівальника до чемпіонату світу з футболу 2018 року, так потрібно ввести паспорт гея, який дозволяв би перетинати російський кордон безвізово тільки у Криму, в аеропорту Сімферополя, на 30 днів, з паспортом гея через спеціальний термінал, де буде написано: громадяни Росії, союзної держави Росії і Білорусії і геї ", - іронізує Бєлковський.

Він зазначив, що після прийняття цих заходів світове гей-лобі буде на боці Росії, і це може підштовхнути світову спільноту до визнання переходу Криму під російську юрисдикцію або до зняття частини санкцій.

Бєлковський, втім не впевнений, що президент РФ Володимир Путін прислухається до цієї поради.

"Як ми знаємо [з фільму Олівера Стоуна], [Путін] не хотів би залишитися на підводному човні в душі один на один з геєм. Хоча абсолютно незрозуміло, як би він точно встановив, що це гей, по-друге, з чого виходить презумпція, що гей почав би до нього чіплятися", - підкреслив політолог.

Він нагадав, що президент РФ не випадково відразу почав говорити про прийоми дзюдо, якими володіє: "При цьому він забув згадати, що філософія дзюдо передбачає спочатку поступку супернику. Може бути, він це мав на увазі?".

Нагадаємо, раніше керівництво московського футбольного клубу "Спартак" розірвало рекламний контракт з кримським готелем Riviera Sunrise через загрозу потрапити під санкції США.