RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як Кремль готувався до нападу на інші країни

Співробітники російських спецслужб і дипломати готувалися до нападу на інші країни з моменту розпаду Радянського Союзу.

Про це в інтерв'ю виданню "Обозреватель" заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми проаналізували в 2014-2015 роках усі конвенції, усі договори, до яких приєдналася Росія. У всіх документах, окрім чотирьох, було положення, яке дозволяло Москві ухилятися від міжнародної юрисдикції", - сказав міністр. У приклад він навів конвенцію про розповсюдження зброї масового ураження.

"Росія вставила застереження: у разі спорів між сторонами цієї конвенції щодо її виконання РФ залишає за собою право відмовитися від юрисдикції арбітражу", - розповів Петренко, пояснивши, що таким чином росіяни можуть порушувати конвенцію, але без їх згоди Міжнародний суд не може розглядати цю справу.

За словами міністра, подібні моменти прописані практично у всіх міжнародних договорах і це може свідчити про те, що спецслужби РФ і дипломати готувалися до агресії в Європі і не тільки.

"Після аналізу всього масиву документів ми знайшли чотири конвенції, що лягли в рамку порушень, які здійснила Росія під час розв’язання збройної агресії в Україні. Це конвенція про захист прав людини, конвенція про заборону расової дискримінації, конвенція про заборону фінансування тероризму та конвенція щодо морського права, тому що Росія використовує українські природні ресурси в наших територіальних водах", - розповів Петренко.

Разом з тим міністр зазначив, що Україна показала РФ, що є більш сильною країною, яка може протистояти імперським амбіціям і агресії РФ.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковано невідоме раніше відеоінтерв'ю Дудаєва з прогнозом російської окупації Криму.