RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Путін слабшає: політолог розкрив деталі внутрішніх конфліктів у Кремлі

Коментуючи реакцію російського президента Володимира Путіна на заяву глави Чечні Рамзана Кадирова про те, що він може виступити проти позиції РФ по М'янмі, політолог Гліб Павловський вказав на внутрішні конфлікти в Кремлі.

Про це політолог розповів під час інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Ні, але дивіться, він же змусив президента Росії помірно солідаризуватися з ним. "Ну, кожен громадянин у нас може не погоджуватися з курсами. Навіть губернатор може не погоджуватися". Тобто це дивні заяви", - зазначив Павловський і додав, що Путін увійшов в "режим лавірування".

При цьому політолог пояснив, як варто розуміти стратегічне слабшання російського президента.

"Він просто приймає нові умови, в яких він знаходиться. А в нових умовах він є патроном досить великої групи осіб, які виступають, як би, як колективний Путін, і йому треба підтримувати баланс в цьому колі. А в цьому колі баланс підтримувати важко, тому що там йде якась, ну, ще не війна, звичайно, але тяганина за те, хто сидить в якому ряду. Хто в ложі, а хто на останніх рядах. Це зараз буде посилюватися, ви це будете бачити кожен день", - вважає Павловський.

Він також зазначив, що на даний момент у першому ряду перед главою Кремля сидять Ігор Сечин і Рамзан Кадиров, однак все може змінитися, при цьому Путін залишиться в ролі "президента кремлівського клубу".

Як повідомляв "Апостроф", Віктор Шендерович вказав на ознаки сильних внутрішніх конфліктів в Кремлі.