У Москві знову заарештований Навальний

2 жовтня суддя Симоновського суду Москви заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 20 діб за нібито повторне порушення порядку проведення масових акцій.

Про це політик написав у своєму Twitter.

"20 діб арешту. Старик Путін так злякався наших мітингів в регіонах, що вирішив себе порадувати до ювілею невеликим подарунком. Так спокійніше", - написав політик.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

"Визнати Навального винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 8 ст. 20.2 КоАП РФ (повторне порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) і призначити йому покарання у вигляді 20 діб адміністративного арешту", - оголосив постанову суддя Хизир Муссакаєв.

Приводом для складання адміністративного протоколу стало повідомлення керівника юридичної служби Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова про мітинг в Нижньому Новгороді, на якому повинен був виступити Навальний 29 вересня.

За словами Навального, його затримали, щоб не дати проводити мітинги по всій Росії в підтримку своєї виборчої кампанії.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Опозиціонер вважає свій арешт "подарунком на путінський ювілей".

Як повідомляв "Апостроф", раніше, Олексій Навальний показав елітну нерухомість в Італії російського пропагандиста Володимира Соловйова.