RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії створили нову заяву щодо миротворців на Донбасі

Постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що повноцінна миротворча операція ООН на Донбасі неприйнятна з точки зору Мінських домовленостей.

Про це він повідомив в ефірі каналу "Россия-24", передає УНІАН.

"Це не миротворці (ООН). Це місія щодо забезпечення безпеки, захисту спостерігачів ОБСЄ. Українська сторона разом з цілою низкою держав-учасників західного табору ведуть мову про повноцінної миротворчої операції, що, звичайно, абсолютно неприйнятно з точки зору мінських угод і з точки зору функціонування самої спецмоніторингової місії ОБСЄ і мандата, якої був виписаний державами - учасниками", - говорить постпред РФ при ОБСЄ.

За його словами, про розміщення миротворчої місії на кордоні України з Росією "взагалі розмови немає".

"Ми ведемо розмову про те, що головні події, головні загрози існують вздовж всієї лінії зіткнення. Згодні були з додатковими пропозиціями про те, що якщо буде потрібно підключення оонівських фахівців, то можна буде робити це по обидві сторони лінії зіткнення", - сказав російський дипломат.

"Але це все теоретизування і поки практичної роботи в Нью-Йорку за жодною ініціативою не ведеться. У Відні, природно, взята велика пауза, вся розв'язка повинна відбутися в РБ ООН, який єдиний уповноважений приймати рішення щодо спрямування тих чи інших місій - миротворчих і захисних", - додав він.

Докладніше про перспективи введення миротворців на Донбас читайте в матеріалі "Апостроф": "Два варіанти для Донбасу: що Волкер і Сурков обговорювали на секретних переговорах".