RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Харкові росіянам краще, ніж в Донецьку: в Росії вказали на явну брехню путінської пропаганди про Україну

Російський політолог Дмитро Орєшкін звернув увагу на те, що в стратегічному плані політика президента Росії Володимира Путіна призводить до програшу.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"25 років тому патріотична громадськість говорила про Придністров'я як про форпості Росії в Європі. А пройшло 25 років, і Придністров'я - це чорна діра, яка висить на економіці Росії. При цьому Придністров'я виявилося в блокаді з боку двох недружніх Росії держав - України та Молдови. Нам же розповідали про "Новоросію", коридор для Придністров'я, "приєднання" Одеської, Харківської та інших областей, але все це вивернулася навиворіт - тепер Придністров'я на Донбасі, а Росія отримує Придністров'я 2.0, але з населенням в 10 раз більше. І зона геополітичного впливу Росії де-факто скорочується, що б не говорили пропагандисти, відповідно, падає міжнародна роль, економічна роль і політична впливовість Росії"- сказав Дмитро Орєшкін.

За словами політолога досить порівняти Придністров'я з Молдовою: на території Придністров'я чисельність населення скоротилася в два рази. Те ж саме з Донбасом.

"Наприклад, в Одеській, Харківській, Дніпропетровській областях російським людям, об'єктивно кажучи, живеться краще. Хоча б тому, що їх не обстрілюють, у них є можливість розвиватися. І якщо вибирати російським людям, де жити, то, звичайно, краще жити в Харкові, ніж в Донецьку зараз. Але наша пропаганда не хоче бачити цю очевидність. І населення, яке дивиться телевізор, теж не хоче цього розуміти. Але це дійсність, яка існує незалежно від пропагандистського простору", - підкреслив Орєшкін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Росіянам краще в Харкові, ніж в Донецьку, а помилку Путіна з Кримом зрозуміють пізніше - політолог з РФ".