RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Білорусі чоловік обстріляв з гвинтівки міліцейський пост і намагався підпалити його "коктейлем Молотова"

У Білорусі житель аграрного містечка Столпня з гвинтівки Мосіна відкрив стрілянину по міліціонерах, які несли чергування на посту.

Про це передає сайт slova.by.

Інцидент стався ще 26 жовтня близько 23:00, але про неї повідомили лише сьогодні.

Через деякий час чоловіка затримали.

"Злочин скоїв 30-річний житель Столпні. Міліцейські пости встановлені в агромістечку у зв'язку з профілактичними заходами. Співробітники РВВС перевіряли проїжджаючі автомобілі. Батько зловмисника поскаржився синові на те, як йому набридли своїми перевірками міліціонери. Молодий чоловік вжив алкоголь і вирішив розібратися з правоохоронцями. Попрямував до посту, прихопивши пляшку з бензином і гвинтівку Мосіна. Першим в хід пішло пальне: селянин хотів підпалити пост, але пляшка не долетіла до мети і розгорілася в метрах 15 від неї. Міліціонер побачив полум'я і вийшов на вулицю. Раптом пролунав постріл: мешканець Столпні стріляв з гвинтівки. Тоді співробітник РВВС дістав пістолет, пересмикнув затвор. Почувши характерний звук (час пізніше, було дуже тихо), зловмисник ще раз вистрілив і втік. Мабуть, він не очікував, що міліціонери будуть озброєні", - сказав перший заступник начальника Рогачевського РВВС В'ячеслав Лихолат.

Чоловік пояснив свої дії тим, що просто хотів налякати правоохоронців. При обшуку в його будинку виявили зброю, патрони та інші боєприпаси.

Відносно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 339 КК Білорусі (Хуліганство), згідно якої йому загрожує до семи років тюремного ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Білорусі на кордоні затримали українця.