RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Залишимося сиротами: The Atlantic дізналося, як ставиться оточення Путіна до його можливого відходу

У Москві знають, що одного разу Володимир Путін піде з посади президента РФ, але ніхто не знає, що відбудеться на наступний день після цього.

Про це пише видання The Atlantic.

"Якщо він раптово піде в 2024 році, ми залишимося сиротами", - сказав наближений до Кремля олігарх Костянтин Малофєєв, який також причетний до підтримки проросійських бойовиків Донбасу.

Малофєєв вірить, що Путін обраний Богом для правління Росією. Наступний людина на посту президента РФ, як побоюється олігарх, не буде мати такого ж почуття боргу. "Наступний людина, - каже він, - буде гірше".

Видання відзначає, що Путін зробив себе заручником системи, яку він побудував своїми руками.

"Відсутність альтернатив турбує всіх, включаючи Путіна", - сказав екс-глава нью-йоркського представництва Інституту демократії та співробітництва (НУО, яка фактично фінансується Кремлем) Андранік Мігранян.

Він зазначив, що в 2012 році Шляху заявив йому: "Мені часто доводиться витрачати час на ручне управління. Мені б хотілося піти, якщо б я відчув, що зробив достатньо для того, щоб інститути працювали незалежно від наступного лідера".

Один з шанованих американських фахівців з Росії, ім'я якого видання не розкриває, назвав такий стан речей дилемою диктатора.

"Єдиний спосіб виключити ризик – не йти (з поста, - ред.). І ви не можете реформувати, тому що це призводить до тріщин в системі, які ведуть до вашого повалення", - сказав аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Atlantic розповіло, як Володимир Путін відреагував на підсумки Майдану в Києві.