RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Не тільки труни: в Росії назвали причини, з яких Путін не піде великою війною на Київ

Російський президент Володимир Путін скоріш за все не почне масштабний військовий наступу проти України через імовірність великих втрат, погіршення відносин із Заходом і відсутність можливості утримувати окуповані території.

Про це "Апострофу" розповів російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

"Всі розуміють, що якщо українська армія вчинить військові дії, то відповідь буде катастрофічною для України. Але вона буде катастрофічною і для Росії, тому що навіть локальна війна з Україною - не похід на Київ, а, скажімо, розбити війська на Донбасі та відхопити ще шмат землі - була б катастрофою для Росії з кількох очевидних причин", - зазначає журналіст.

За його словами, однією з перших причин є труни, які в разі війни Росія може отримати напередодні голосування за президента РФ.

Другою причиною Радзіховський називає новий виток конфронтації з Європою.

"Будуть найжорстокіші дії у відповідь аж до ембарго на продаж газу і нафти, що обернеться економічною катастрофою в Росії", - прогнозує він.

Третя причина, на думку журналіста, полягає в тому, що Росія не зможе утримувати захоплені території.

"Росія не знає, що робити з цим "чортовим" Донбасом, який так-сяк, але треба поїти, годувати, тягти на собі. А відхопити ще якісь території - і що робити там? Годувати, поїти і тягти? Якого дідька Росії це треба? Це абсолютне божевілля", - говорить Радзіховський.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Три причини, з яких Путін не відправить війська на Київ.