RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Підключили "російського Лукашенка": журналіст розповів про хитрощі Путіна для підвищення явки на виборах

Кандидат в президенти Росії від КПРФ Павло Грудінін міг бути висунутий на цю посаду в якості людини, яка може залучити на виборчі дільниці більше виборців.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст Павло Казарін.

Він зазначає, що перед російським керівництвом стоїть завдання за будь-яку ціну підвищити явку на президентські вибори. Одним з кроків на шляху до цієї мети журналіст називає скасування відкріпних посвідчень, що дозволяє росіянам голосувати в будь-якій точці РФ. Другим кроком Казарін називає висунення в якості кандидата Грудініна.

"Якщо ми подивимося на основних, головних опонентів Володимира Путіна (на цих виборах цю роль грають Ксенія Собчак і Павло Грудінін, кандидат від КПРФ), ми теж побачимо спробу збільшити явку. Чому? Тому що Павло Грудінін, голова радгоспу, член КПРФ – це такий собі російський Лукашенко. Образ Лукашенка дуже популярний в Росії. Його бачать як міцного господарника, який не роздав державну власність олігархам. Це, до речі, не цілком відповідає реальності, але це неважливо, ми говоримо про його публічне сприйняття в Російській Федерації", - пояснює він.

Журналіст не виключає, що в Кремлі розраховують, що кандидатура Грудініна приверне виборців, які хотіли б "для Росії трохи більшого соціалізму, соціалізму білоруського зразка".

"Ксенія Собчак, безумовно, дуже яскравий персонаж російського шоу-бізнесу, а з 2011 року - і політичної реальності. Багато прийдуть голосувати за неї, хтось спеціально прийде голосувати проти неї. Тому вона теж використовується Москвою як інструмент підвищення явки", - також зазначає Казарін.

При цьому він упевнений, що Путін переможе в першому турі виборів.

"Але одна справа, якщо вас обирає з результатом 60% третина населення, і зовсім інша справа, якщо вас обирають з результатом 60% три чверті населення. Це дві різні перемоги", - каже журналіст.

Також читайте повний текст інтерв'ю Казаріна "Апострофу" - У Кремлі хочуть використати Донбас як троянського коня для України - журналіст.