RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не нашкодив Путіну: в Росії вказали на головний прорахунок США з "кремлівським списком"

Опублікований США "кремлівський список" не допоміг США серйозно вплинути на президента РФ Володимира Путіна за допомогою його оточення.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиційний політолог і публіцист, доктор історичних наук Олександр Ситін.

"Укладачі "кремлівського списку", судячи з усього, виходили з положення про те, що попередження про можливі санкції щодо кожного з них (його фігурантів, - "Апостроф") якимось чином згуртує їх на "антипутінській платформі", спонукавши їх або впливати на Путіна в бік політичних змін на міжнародній арені, або домогтися через механізм виборів його зміни на іншого лідера, який виявиться більш дружнім Заходу", - каже політолог.

За його словами, помилка з цим списком полягає в тому, що Путіну вдалося зосередити всю владу в своїх руках.

"Путін створив такий моноліт влади та капіталу, розхитати який будь-яким конституційним шляхом неможливо. У Росії це носить назву "вертикаль влади", але слово "вертикаль" далеко не в повному обсязі передає зміст нинішнього російського політичного життя. Тут просто не існує реальних політичних альтернатив нинішньому лідеру і нинішньому курсу, як не існувало їх за Сталіна. Можна скільки завгодно нарікати з приводу санкцій на спільних п'янках на мисливських ділянках і в елітних лазнях, але згуртуватися і зробити якісь дії рішуче неможливо", - пояснює політолог.

При цьому Ситін говорить, що потрапляння самого Путіна до списку Мінфіну США загрожує повною втратою контактів з Росією.

"Якщо внести туди Путіна, фактично ні з ким буде вести будь-які переговори, а на повну ізоляцію такої величезної країни, набитої ядерною зброєю, ніхто, природно, не піде", - резюмує він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофе" - Захід міг би завдати Росії дуже потужного удару - політолог із РФ про майбутнє Путіна, Крим і ДНР-ЛНР.