RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Чому Захід ніколи не прийме Путіна: в Росії вказали на ключовий момент

Повернення Росії до "Великої вісімки" неможливо, оскільки за останні чотири роки конфронтація між Кремлем і країнами Заходу зайшла набагато далі.

Про це російський публіцист Леонід Радзіховський розповів в колонці на "Апострофі".

Публіцист нагадав, що Росія була виключена з G8 через незаконну анексію Криму, який до цих пір так і не повернувся під контроль України. Крім того, через інцидент з отруєнням у Великій Британії колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля відносини між Кремлем і країнами Заходу сильно загострилися.

Так, президент Росії Володимир Путін, можливо, і зміг би бути присутнім на одному засіданні з головою британського уряду, оскільки "обніматися і посміхатися, - робота політиків", однак, є й інший нюанс.

"Головне навіть не це, - підкреслив Радзіховський. - Членство у "Великій сімці" означає дію за спільними правилами. Тоді це означатиме, що англійські правила включають анексію чужих територій і вбивство іноземних громадян в чужих столицях, і для приєднання Росії до "Великої сімки" англійці повинні анексувати якийсь шматок російської території і отруїти когось газом в Москві...".

Більше про відносини між країнами G7 і Росією читайте в матеріалі "Апострофа" - Відхід з Донбасу не допоможе: дві причини, чому Путіна не повернуть до клубу великих держав.