RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Підготовка "гібридної капітуляції": в оточенні Путіна побачили важливі зміни

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що поточний термін правління в Росії Володимира Путіна ознаменується підготовкою гібридної капітуляції.

Про це він заявив в інтерв'ю Каспаров.ru

"Перших 24 кремлівських хлопчика в олігархічних трусиках було розіп'ято на сайті Мінфіну США 6 квітня. Це початкова порція з тієї частини "Кремлівського доповіді", яка була засекречена 29 січня. Заморожування та конфіскація активів російської верхівки продовжиться. А це дійсно самий для них хворобливий з всіх видів санкцій", - зазначив Піонтковський.

Він пояснив, що зазвичай розкол еліт передбачає два табори з різними позиціями, але у випадку з російською владою справа йде інакше.

"Одні пропонують ввести якісь божевільні контрсанкції, які в прямому сенсі слова завдадуть смертельного удару російському населенню. Я маю на увазі заборона імпорту американських ліків. Інші вітають дії американської юстиції. І це не якісь там "маргінали", а, наприклад, Чайка і Бастрикін. Цитуючи останнього: "Хоч хтось заарештовує активи наших корупціонерів", - заявив Піонтковський.

За словами політолога, російські еліти не можуть виробити послідовної відповіді на нові санкції.

"Але абсолютно явно простежується прагнення більшості оточення Путіна спробувати знизити напруженість у відносинах із Заходом і вести переговори. Про це можна судити з останніх публікацій прокремлівських аналітиків, по тому, як вони проговорюються. Підготовка "гібридної капітуляції", про яку я говорив протягом останніх півтора року - це перше, чим займеться влада після закінчення інавгураційних і побєдобесних урочистостей", - вважає він.

Також читайте на "Апострофі" матеріал: У Путіна п'ять страшних проблем, новий термін стане останнім - приватна розвідка США.