RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

США розіп'яли кремлівських хлопчиків в олігархічних трусиках: в Росії напророкували Путіну важкі часи

Санкції, які Мінфін США ввів 6 квітня проти 24 наближених до президента Росії Володимира Путіна олігархів, є початком важких часів для Кремля.

Про це російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Коли обмежуються кредити і технології – це, звичайно ж, болісно, але позначиться на економіці за кілька років, а на верхівці взагалі ніяк не позначиться. А тут якраз за верхівку і взялися, нарешті, в Америці. Як підсумок – перші 24 кремлівських хлопчики в олігархічних трусиках були розіп'яті на сайті Міністерства фінансів. Їхні активи заморожені і наступний крок – конфіскація", - підкреслив політолог.

За його словами, це тільки початок процесу, до якого такі відомі російські опозиціонери як загиблий Борис Нємцов і Олексій Навальний закликали США: "Не треба втручатися в російські справи, втручайтеся у свої власні. У вас же є законодавство щодо боротьби з відмиванням грошей, здобутих злочинним шляхом".

Так, за оцінкою Національного бюро економічних досліджень NBER, в США зберігається один трильйон доларів приватних російських активів.

"Вони, звичайно ж, здобуті злочинним шляхом. Звідки інакше могла взятися астрономічна цифра у трильйон доларів? Це гроші, вкрадені в російського народу. Виконання законодавства США щодо боротьби з відмиванням злочинних грошей – це найболючіший удар по путінській клептократії", - зауважив Піонтковський.

"Так що Кремлю святкувати особливо нічого. Для нього настають важкі часи", - підсумував політолог.

Більше про зграю "чорних лебедів", яка наздогнала Путіна, читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну прийшов час відповісти, він потрапив у подвійну пастку - Андрій Піонтковський.