RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Російські тюремники не пропустили омбудсмена до українського політв'язня

Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денисову не пропустили в російську в'язницю Володимирський централ для зустрічі з українським політв'язнем Миколою Карпюком.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Подала заяву до Володимирського Централу на зустріч із Миколою Карпюком. До мене вийшов начальник виправного закладу і прийняв мою заяву. Він повідомив, що зараз моя зустріч із Миколою неможлива ані як Уповноваженого, ані як приватної особи", - написала омбудсмен.

За її словами, як омбудсмена її не допустили, оскільки не надійшли відповідні документи, а як приватну особу - тому що завершився час подачі заяви.

"Втім керівник установи запевнив мене, що заяву почнуть розглядати вже на початку тижня", - додала омбудсмен.

Міністерство закордонних справ України вже заявило свій протест проти недопуску уповноваженого з прав людини до політв'язня.

"РФ продовжує свою "гру". Не дивлячись на домовленості омбудсмену Людмилі Денисовій відмовили у зустрічі з Миколою Карпюком. Висловлюємо протест, вимагаємо доступу", - зазначила представник відомства, Мар'яна Беца.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що на церемонії вручення премії "Кінотавр" у Сочі російські діячі кіномистецтва висловили слова підтримки іншому українському політв'язню Олегу Сенцову.