RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін vs Гітлер: в Росії суд оштрафував блогера за відео реп-баттла

Міський суд російської Костроми 29 січня оштрафував на 1 тис. юуб. блогера за публікацію двох відео, в яких силовики знайшли ознаки екстремізму. Одним з відео виявився імпровізований реп-баттл між анімованим Володимиром Путіним і "Адольфом Гітлером".

Про це повідомляє місцеве видання "7x7".

Зазначається, що блогер опублікував відео на сторінці соцмережі "ВКонтакте" ще в 2014 році. Другим був відеоролик про заворушення на Манежній площі в 2010 році. У 2019 ці відео зацікавили поліцейських.

На молоду людину склали протокол по адміністративній статті 20.29 "Виробництво і розповсюдження екстремістських матеріалів". На відеозаписах виявили зображення забороненої символіки і націоналістичні вигуки.

За словами блогера, в поліцію його вперше викликали 26 січня. Співробітники поліції цікавилися відеозаписами з інструкціями по збірці зброї і "настійно порекомендували" видалити їх зі сторінки "ВКонтакте". За словами блогера, такі ролики будь-хто може знайти в інтернеті. Відеоролики про заворушення на Манежній площі теж лежать у відкритому доступі на відеохостингу.

Блогер розповів, що на суді визнав свою провину, тому що "не хотів проблем", і видалив всі ролики, до яких висунули претензії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Путіна видали дурість про війну з Гітлером.