В Україні затримали козака з путінськими нагородами за Крим: опубліковані фото

Співробітники поліції встановили місцезнаходження та затримали 55-річного уродженця Херсонської області, який організовував незаконні зібрання на території Криму з лютого по квітень 2014 року на підтримку окупації півострову Росією.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Встановлено, що чоловік за наказом отамана Роздольненської філії громадського об’єднання "Крымское республиканское отделение всероссийской общественной организации "Союз казаков "Крымское козачье войско" здійснював охорону проведення незаконних мітингів та зібрань.

Відомо також, що чоловік нагороджений окупаційною владою АР Криму медалями "За защиту Крыма" та "За возвращение Крыма". В даний момент окрім громадянства України він має і громадянство РФ.

Слідчі повідомили йому про підозру по ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність України). Йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Херсонський міський суд вже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю.

Як повідомляє "Апостроф", раніше в активісти руху LiberateCrimea розклеїли листівки з написом "Крим - це Україна" в деяких містах окупованого Криму.