RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Навіть не всі знають, хто такий: з'явилися цікаві дані про ставлення росіян до Зеленського

Проведене в Росії в грудні 2019 року дослідження показало високий скептицизм росіян щодо президента України Володимира Зеленського, більшість яких нічого не знають про його діяльність.

Про це свідчать опубліковані результати опитування, яке проводили Всеросійський центр вивчення громадської думки та Центр політичної кон'юнктури за підсумками саміту "нормандської четвірки", що відбувся у Франції 9 грудня.

Лише 9% росіян заявили про позитивне ставлення до Зеленського. Загалом жителі Росії або нічого не знають про його діяльність (35%), або декларують байдуже ставлення до нього (29%). Негативно до українського лідера ставиться 21% опитаних.

Згідно з даними опитування, позитивне ставлення до Зеленському переважає серед молоді (від 18 до 24 років) - 19%. Негативно до Зеленського ставляться лише 3% респондентів в цій віковій групі. У той же час в цій групі фіксується найбільша кількість тих, хто ставиться до Зеленському байдуже - 40%.

Представники старшого покоління гірше ставляться до глави української держави - 58% респондентів у віці від 45 років і старше декларують негативне ставлення до Зеленському.

Краще за інших до українського лідера ставляться в Москві і Санкт-Петербурзі (по 12%) та в інших містах-мільйонниках, а також у містах з населенням від 100 до 500 тисяч осіб - 13%. Негативне ставлення до фігури українського лідера переважає в російській глибинці - 25%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше рівень позитивного ставлення українців до президента Володимира Зеленського знизився до 52 відсотків.