RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

У Росії похвалилися випробуваннями потужної зброї: опубліковано відео

У Росії похвалилися випробуваннями бойової машини "Деривація" і міномета "Дрок", які пройшли на полігоні в Нижньогородській області.

Відповідне відео опубліковано в YouTube.

За словами розробників, "Деривація" ідеально підходить для захисту великих технологічних комплексів від масованих нальотів кустарно-зібраних безпілотників. Вона нібито дозволяє вражати безпілотні літальні апарати на дальності від трьох і вище кілометрів.

Самохідний 82-мм міномет "Дрок" створений для підвищення мобільності та тактичної автономності виконання вогневих завдань батальйонної артилерії сухопутних і повітряно-десантних військ, у тому числі суттєвого скорочення часу заняття вогневої позиції і підготовки до початку стрільби. Його розробники стверджують, що екіпажу для відкриття вогню виходити з захищеної капсули не потрібно.

Відзначається, що "Дрок" оснащений повним комплектом цифрового обладнання з захистом від радіоелектронного впливу противника. Бортова апаратура дозволяє використовувати машину як у групі, так і для підтримки невеликих підрозділів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії представили нову ракету класу "повітря-повітря", створену на базі Р-77 "Гадюка" конструкторського бюро "Вимпел".