RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Два розтини і запаяна труна: моторошні деталі похоронів померлих від коронавірусу в Росії

Син померлого від коронавірусу 75-річного жителя Росії розповів про те, як в РФ проходять похорони людей з підтвердженим вірусом.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це він повідомив в інтерв'ю "МБХ Медіа".

Дмитро (так звуть оповідача) говорить, що його батько помер 12 квітня в Москві.

"Вчора, 13 квітня, був розтин в морзі, який показав, що зі стовідсотковою ймовірністю у нього був коронавірус. Вони тільки на розтині розуміють, що це точно був коронавірус, у них немає можливості встановити точну причину, коли людина ще жива. Зараз тіло відвезуть на повторний розтин в лікарню в Комунарку. Нам не пояснили, чому і навіщо це робиться. Вже з Комунарки видадуть тіло і речі, причому видадуть в закритій труні з фотографією, щоб труну не переплутати", - повідомив Дмитро.

За його словами, будь-який контакт з тілом взагалі заборонено.

"Не дивлячись на те, що ми прекрасно знаємо, що вірус не живе довго на трупах. Більш того, труна буде не просто закрита, а навіть запаяна. І речі, які були у батька, видадуть в спеціальному конверті, на якому буде написано: "розкрити через п'ять днів", - розповів син покійного.

Дмитро розповів, що труну, надгробок і все інше можна вибирати, як і раніше, крім того, що труна тепер обов'язково закрита.

"Це ніяка не цинкова труна, ніхто не буде заливати могилу бетоном і так далі. Все за стандартною схемою. Ще, на відміну від звичайної ситуації, зараз співробітник ритуальної служби приїжджає або до тебе додому, або ви з ним спілкуєтесь через інтернет. Тобто особистого контакту з ритуальниками у тебе немає", - зазначив син померлого.

Він розповів, що перш, ніж зайти на територію моргу, потрібно надягати повний захист. Контактувати зі співробітниками моргу можна тільки через спеціальні віконця.

"У морзі людину омивають, одягають, кладуть в труну і закривають. З цієї секунди її відкривати не можна", - зазначив він.

Також існує обмеження за кількістю людей на похоронах. Бути присутніми мають право тільки п'ять-сім осіб і тільки близькі родичі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії 12 квітня було встановлено сумний рекорд зараження коронавірусом: було підтверджено понад 2 тисячі випадків.