RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Жила своєю роботою: в Білорусі коронавірус вбив ще одного медика, фото

У Білорусі жертвою коронавірусу став ще один медик - 56-річна Наталія Шматко, яка 38 років пропрацювала в одній з лікарень Мінська.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це повідомляє onliner.by.

Відомо, що 14 квітня її поклали в реанімацію лікарні, з того дня вона перебувала на апараті ШВЛ. У понеділок, 20 квітня, Наталії не стало.

Син померлої жінки, Вадим Шматко стверджує, що у його мами було виявлено новий коронавірус. Хлопцеві ще не видали висновок про смерть. Він не знає, що там буде написано.

"До останнього дня вона працювала в ЛШМД, в стоматологічному кабінеті. У п'ятницю, 10 квітня, відпрацювала день, поїхали на вихідні в село - ввечері у неї піднялася температура. На вихідних з'явився кашель. У понеділок поїхала в ЛШМД, її поклали як свого співробітника . А у вівторок їй стало гірше - підключили до ШВЛ. Я нічого не хочу сказати проти лікарів: вони молодці, допомагали, як могли. А в четвер увечері надійшла команда: щоб в ЛШМД не було нікого з COVID-19. Маму вивезли в 4 -у лікарню, в терапевтичну реанімацію, - розповів Вадим. - В суботу їй зробили переливання (імунної) плазми, але це не допомогло. Хронічних захворювань у неї не було. Може, як у всіх в 56 років, тиск був, але так - нічого. Але картки піднімуть на розтині. Похорон буде в закритій труні, як і всі "ковідовські".

За словами Вадима, його мама дуже любила свою роботу і жила нею. Вона пішла в ЛШМД відразу після навчання і залишилася там на все життя. За 38 років вона відпрацювала практично у всіх відділеннях ЛШМД, останнім часом - в стоматологічному.

"Всі курси кваліфікації здавала завжди на відмінно... Людина просто жила своєю роботою. Ветеран праці, заслужений працівник ЛШМД. Мій дід був фельдшером, ось вона і пішла в нього - більше в нашій родині медиків немає. Але ми з братом і татом ніколи не ходили в лікарні - нас завжди лікувала мама, - каже Вадим. - І про лікарів, які її лікували, я нічого поганого сказати не можу. Хочу просто сказати їм спасибі. Тим, хто допомагав".

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітник крематорію з Мінська розповів, що кількість тіл, які почали кремувати в період пандемії коронавірусу, різко зросла в порівнянні зі звичайними показниками.