RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Кричала" про допомогу, але всім було начхати: в Росії по-звірячому вбили дівчинку

У Красноярському краї розслідують кримінальну справу про вбивство і зґвалтування дівчинки з села Нижня Коя, на одного з підозрюваних сім'я вбитої вже скаржилася в поліцію.

Про це повідомляють росЗМІ.

Увечері 30 травня 12-річна дівчинка пішла зустрічати корів зі своєю 10-річною сестрою. Молодша дівчинка повернулася додому, а її сестра залишилася грати на дитячому майданчику, після чого зникла. Тіло зниклої дівчинки зі слідами насильства знайшли 1 червня в покинутому пожежному резервуарі.

Слідчі порушили кримінальну справу про вбивство і вчиненні злочинів сексуального характеру. У той же день був затриманий 25-річний чоловік, який дав свідчення і був заарештований. Після дослідження біологічних слідів на одязі вбитої дівчинки затримали 19-річного жителя села, він частково визнав провину і також був заарештований.

Один з підозрюваних під час допиту розповів, що до злочинів проти дівчинки причетний 14-річний підліток, який раніше "потрапляв в поле зору правоохоронних органів". Підлітка затримали, слідчі клопотали про його арешт.

За даними джерела в силових структурах, мова йде про хлопчика, якого вже перевіряли на причетність до скоєння злочину щодо цієї ж дівчинки. Мати школярки сама пішла розбиратися з підлітком, і в підсумку після погроз кримінальне првадження завели на неї.

У прокуратурі повідомили, що родина загиблої раніше двічі зверталася в поліцію - з заявами про зґвалтування дівчинки і про загрози убивством на її адресу. Тоді кримінальні справи не порушували.

У прес-службі управління МВС по Красноярському краю повідомили "Медіазоні", що після звернень матері загиблої "були проведені всі необхідні процесуальні дії".

Зокрема, в кінці 2019 року неповнолітнього підозрюваного в згвалтуванні її дочки поставили на профілактичний облік. Також відомство не знайшло підтвердження факту погрози вбивством з боку місцевого жителя 2005-го року народження і відмовилося порушувати справу за заявою матері.

"Будь-яких повідомлень від громадянки про групу підлітків, нібито домагаються малолітніх дівчаток, до органів внутрішніх справ не надходило", - підкреслили в поліції.

Нагадаємо, раніше в Києві 14-річний хлопець зняв відео згвалтування своєї 12-річної подруги. Інцидент стався в під'їзді багатоповерхового будинку. Підліток зняв злочин на відео, щоб похвалитися в школі, що зустрічається з семикласницею.