RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Білорусі почали розгін нових акцій протесту - в Мінську відключили інтернет: відео

В неділю, 13 вересня, в Мінську проходить акція протесту опозиції, на яку вийшли більше двох тисяч білорусів. Силовики розпочали жорсткий розгін протестувальників і затримання. Повідомляється про щонайменше 18 затриманих.

Як передає "Апостроф", про це повідомляють в Telegram-каналі "Раньше всех. Ну почти".

Учасники акції рухалися до площі Незалежності з різних кінців міста. Найбільш численна група протестувальників йшла в напрямку Палацу спорту.

Десятки невідомих в балаклавах і людей в захисних шоломах оточили учасників опозиційного маршу на проспекті Дзержинського. Там затримано не менше 10 осіб.

Жорсткі масові затримання почалися біля готелю "Ренесанс" в Мінську і в районі площі Перемоги.

Біля площі Перемоги силовики розділили колону протестувальників і почали розгін. В центр Мінська стягнули військових і бронетехніку.

В центрі білоруської столиці не працює інтернет, всі центральні станції метро Мінська закриті на вхід і вихід.

На даний час правозахисники повідомляють про 18 затриманих на акції протесту.

Як повідомляв "Апостроф", 13 вересня на проспекті Незалежності в Мінську помітили колону військової техніки. Силовики готуються до розгону недільної акції протесту проти Олександра Лукашенка.

Додамо, що у суботу, 12 вересня, під час Маршу жінок в Мінську невідомі люди в зеленій формі і балаклавах затримали його кількох учасниць. Захищаючись, жінки зривали маски з нападників.