RU  UA

Напруга зростає: названо єдиний для Лукашенка спосіб "погасити" протести в Білорусі

Увага міжнародної спільноти до ситуації в Білорусі відрізняється від ситуації в Україні в лютому 2014 року і Революції Рідності і зводиться до констатації фактів і висловлення занепокоєння. Однак Олександру Лукашенку все одно доведеться реагувати на протести в суспільстві, де напруження тільки зростатиме.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів білоруський журналіст Валерій Калиновський.

За словами експерта, білоруси продовжать об'єднуватися проти режиму Лукашенка, не чекаючи допомоги з Заходу.

"Білоруський народ вирішить, що йому робити, а не Помпео і Путін. Білоруський народ об’єднався, скоординувався в окремих мікрорайонах, навіть в окремих будинках. Напруження в народі далі продовжується, а влада своїми репресивними діями лише його підсилює. Як далі це буде розвиватися, прогнозувати не беруся, тому що неможливо прогнозувати цю ситуацію", - зазначив Калиновський.

На думку експерта, до оголошення Лукашенком про відставку ситуація в суспільстві не заспокоїться і кращим виходом з ситуації буде проведення нових справедливих виборів.

"Немає сенсу вірити в Лукашенка, який 26 років авторитарно керує країною, що він якось зміниться. Немає зовсім довіри до Лукашенка і пропонованої ним конституційної реформи. Це імітація, щоб зберегтися при владі і далі придушувати народ", - пояснив Калиновський.

Детальніше про ситуацію в Білорусі і прогноз щодо виходу з протистояння читайте в матеріалі "Апострофа": "Лукашенко веде діалог кийками, гранатами і арештами, у нього є тільки один вихід - білоруський журналіст".