RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Північна країна: Путін розповів про російські плани в Арктиці

Президент Росії Володимир Путін "поклав око" на Арктику та інші північні території.

Про пише Комерсант.

За його словами, в найближчі десятиліття РФ "буде приростати" Арктикою і північними територіями.

Глава країни-агресора не пояснив, що конкретно мав на увазі, але говорив про інтерес до Арктики в контексті видобутку корисних копалин, і в контексті екології.

"Все, що відбувається на півночі, представляє для нас особливий інтерес і особливу цінність. Я навіть не кажу зараз про освоєння Північного морського шляху. В цілому в цьому майбутнє наше, в тому числі і з точки зору видобутку природних копалин в перспективі. Колись Ломоносов говорив, що Росія буде приростати Сибіром. У наступні десятиліття Росія буде приростати Арктикою і північними територіями. Це абсолютно очевидні речі. Але природа Арктики в той же час вкрай, надзвичайно вразлива", - підкреслив Володимир Путін під час зустрічі з волонтерами.

Варто додати, що вже в травні наступного року Москва отримає головування в Арктичній раді, де вона планує нібито вирішувати соціальні та економічні проблеми Заполяр'я.

Раніше ми розповідали, що на території Кремля наклав на себе руки особистий охоронець Путіна. Чоловік застрелився прямо під час служби.