RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Назад в СРСР: у мережі показали відео гігантської черги за бензином в Росії

В Хабаровську (РФ) почалися проблеми з паливом - в умовах дефіциту бензин там продають за завищеними цінами, а деякі спритники продають місця у черзі на АЗС в місті.

Про це повідомляє видання "РІА Новини".

Перебої з паливом в Хабаровську почалися ще в січні, коли на модернізацію закрили Хабаровський НПЗ. В місті закрилася частина АЗС, а до тих, що залишилися, утворилися величезні черги. Прокуратура Хабаровського краю почала перевірку через сформованого дефіциту палива.

Ситуацією скористалися спекулянти, які пропонують бензин АІ-92 і АІ-95 за завищеною вартістю.

"Умови прості. Привеземо вам бензин, куди скажете. У чергах стояти не потрібно. Вартість доставки в залежності від віддаленості в місті - від 150 до 250 рублів. Продаємо бензин тільки від 20 л в каністрах. Паливо хороше, самі на АЗС "Роснафти" вночі купували, поки всі сплять. Нам немає сенсу обманювати, ми тільки сьогодні вже 3 т продали", - розповів приватний продавець бензину.

Також в мережі з'явилися оголошення про продаж місць у черзі на заправках.

"Допоможемо прорватися до лав перших на будь-якій заправці міста. Вам чекати не потрібно, займайтеся своїми справами. Як черга підійде, ми вам зателефонуємо, скажімо, за якою машиною прилаштуватися. Під'їжджаєте, ми з вами міняємося місцями, ви віддаєте готівкою 1 тис. рублів і все. Ніхто вас за це не поб'є, просто ви на моє місце встанете. Вчора ми так чотири машини пропустили. Сьогодні - вже сім", - розповів ділок.

Прицьому в чергах почали виникати конфліктні ситуації в "кращих" традиціях СРСР: на водіїв, які заливають бензин не тільки в бак автомобіля, але і в кілька каністр, обрушується шквал незадоволення.

Як повідомляв "Апостроф", 25 січня на одному з підприємств "Роснефти" в російському місті Уфі стався вибух ємностей із синтетичним спиртом, які згодом загорілися. Повідомляється про одного постраждалого