RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Наближений до Лукашенка назвав народ тупими жирними обивателями і закликав до вбивств: аудіо

В мережі з'явився аудіозапис, на якого людина з голосом, схожим на голос екс-міністра внутрішніх справ Білорусі Юрія Караєва, дає настанови своїм підлеглим і наказує розправлятися з протестувальниками - знищувати їх. Причому громадян Білорусі він назвав "жирними обивателями", а розгін мирних протестів в країні порівняв з війною в Чечні.

Про це пише видання "Салідарнасць".

Джерела стверджують, що це прощальне звернення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Караєва співробітникам ГУБОПіК.

"Ми багато в чому не вгадали. Ми дійсно, як всі говорять: генерали готуються до старої війні, готувалися до такого, що як в 10-му році. Це помилка. І війська, і ОМОН до цього готували.

Життя показало зовсім інше: життя показало, що всі ті площі і їх розгін - і на цьому розійшлися - уже ні. Противник інший: він більш маневрений, він одночасно б'є в усіх місцях. Причому не тільки за місцем, але і за тематикою, і найбільше в інформаційному просторі. Розносили нас по заводам, по вузах. І ось у вас на все вистачило сил.

І я скажу так: ось ці ось перші чотири дні, коли групи "атаки", про які знає вже президент, разом з ОМОНом і внутрішніми військами врятували країну. Перевели це вже в більш затяжне, але все ж більш спокійне русло, де у нас з'явилася можливість одуматися. Уже планувати, а не просто відбиватися. Уже нападати самим і, врешті-решт, перейти не тільки з безпосереднім захопленням: превентивним або під час, але і до переслідування противника.

Ось як в Чечні, так. Поки великі маси солдат, там, діючи бригадами, відбивалися від дрібних укусів снайперів, гранатометників противника, все йшло в неправильну сторону. Як тільки групи спецназу по 15 осіб стали знаходити бойовиків в їх таборах, так, і у тих земля під ногами загорілася. Їх рідна, до речі, земля. А російські солдати їх ганяли на своїй землі. Тільки вже не солдати, а спецназівці типу вас. І тоді і змогли переломити хід чеченської війни.

І тут у нас так само. Ми вже стали входити на їх територію, ми вже стали їх переслідувати, і ми вже з іншими органами національної безпеки - з комітетом, з армією, прикордонними військами - їх переслідуємо. І вони вже тікають від нас.

...Ось правильно кажуть: "жирні обивателі". Вони ніколи ні за кого. Вони за те, щоб їм жилося краще і навіть спокійніше. Далі п'яти метрів навколо себе вони не бачать. У них потреби обмежені - їхній особистий добробут.

Потім вони починають думати від нудьги, якою могла б бути країна. Вони дуже легко піддаються впливу ззовні, коли готові висновки їм подаються журналістами та політологами, телеграм-каналами.

Самі вони ні аналізувати, ні думати не завжди вміють. Не государеві вони люди! А ми з вами государеві, які на забезпечення цього населення - його величності обивателя - працюємо. Вони не вдячні нам. Вдячні вони будуть, коли нас позбудуться і коли вони схуднуть до кісток і згадають, яка була країна. А може, проаналізують, хто її обирав.

Так і хочеться дати їм спробувати цього. Ну, с*ки, їжте! Але потім вже назад нічого не повернеш! Не маємо права ми їм дати спробувати порівняння, як могло б бути.

Ще раз вам спасибі! Переслідуйте тих, хто загрожує нам з вами, чиновникам. Ну, і особливо якщо вам: все кидайте і знаходьте цю тварюку і прибирайте! Ось моя вам така настанова. Спасибі вам!".

Як повідомляв "Апостроф", невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко, дискредитуючи протестний рух в країні, який почався після масових фальсифікацій на виборах в серпні 2020 року, розповів про "терористів" і пообіцяв захищати країну на танку з автоматом в руках.