RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Росії винесли заочний вирок відомому українському пранкеру

У Росії засудили до шести років колонії українського блогера Микиту Кувікова, який відомий в мережі як пранкер Євген Вольнов. Йому було пред'явлено звинувачення в пропаганді тероризму.

Про це в середу, 14 квітня, повідомили в прес-службі Слідчого комітету РФ.

У повідомленні сказано, що Микита Кувіков перебуває в розшуку і за межами Росії, тому судове засідання проходило за відсутності підсудного.

"Слідством і судом встановлено, що 1 листопада 2018 року Кувіков (відомий в мережі Інтернет як пранкер "Євген Вольнов"), дізнавшись про вчинення напередодні терористичного акту в будівлі регіонального управління Федеральної служби безпеки РФ по Архангельській області, опублікував в мережі Інтернет відеозапис зі своєю телефонною розмовою, в якій публічно заявив про визнання ідеології і практики тероризму правильними, такими, що заслуговують підтримки і наслідування ", - сказано в опублікованому повідомленні.

Крім покарання Кувікова у вигляді позбавлення волі рядків на 6 років, суд також позбавив його права займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів електронних та інформаційних мереж, в т.ч. мережі Інтернет терміном на 2 роки.

Нагадаємо, що український пранкер опублікував відеоролик після вибуху бомби в будівлі архангельського УФСБ 31 жовтня 2018 року. Бомбу в будівлю проніс 17-річний підліток, який загинув. Троє співробітників спецслужби отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) подзвонили прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо від імені активістки по боротьбі зі зміною клімату Грети Тунберг.