RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

У Росії затримали соратниць Навального напередодні масштабних протестів: перші подробиці

У середу, 21 квітня, коли в Москві та інших містах РФ заплановано проведення акцій в підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, в столиці РФ затримали соратниць опозиціонера Любов Соболь і Кіру Ярмиш.

Про затримання Соболь повідомив у своєму Тwitter її адвокат Володимир Воронін.

За його інформацією, Любов Соболь затримали "співробітники у формі". Її витягли з таксі біля станції метро "Автозаводська" і повезли в невідомому напрямку.

Воронін додав, що для затримання опозиціонерки поліцейські влаштували план "Перехоплення".

Також вранці 21 квітня у Москві затримали прес-секретарку Навального Кіру Ярмиш. Її затримали прямо біля її будинку, повідомила в Twitter її адвокатка Вероніка Полякова.

"Кіру Ярмиш тільки що затримали біля під'їзду її будинку, коли вона вийшла в магазин у дозволений слідчим час із 10 до 11 годин!", – уточнила правозахисниця.

Як відомо, 21 квітня в столиці та інших містах запланована акція протесту на підтримку Навального.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні російський опозиціонер Олексій Навальний, який в колонії оголосив голодування через погіршення стану здоров'я, розповів про своє самопочуття і настрій.

Раніше Ярослав Ашихмин, лікар Навального, оприлюднив результати його аналізів. Зокрема, у опозиціонера дуже підвищений рівень калію. Через що, за словами лікаря, він в будь-який момент може померти від зупинки серця.