RU  UA

Лукашенко любить панувати: Шушкевич пояснив знищення білоруських символів незалежності

Нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко не вміє керувати державою, зате йому краще вдається знищувати символи незалежності республіки, повертаючи все, як було в застійні часи Радянського Союзу.

Про це перший керівник незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич розповів в ефірі Апостроф Live на Апострофі TV.

За його словами, з моменту здобуття незалежності на початку 1990-х у Білорусі затвердили державний біло-червоно-білий прапор та герб Погоня, які зображали на паспортах, вивісках та інших відповідних поверхнях і місцях.

"Але потім зрозуміли, що це погано впливає на нашу владу, яка вміє тільки правити, не вміє керувати, а любить панувати. І вона почала знищувати ці символи. Наш біло-червоно-білий прапор, який традиційний, білоруський, наша зарубіжна Білоруська Народна Рада – все це було віднесено до категорії зрадників, негідників і поганих людей”, – каже Шушкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгодовують Лукашенка: Шушкевич розповів про плани РФ із поглинання Білорусі

Він зауважив, що Лукашенко – малограмотна людина, попри формальну вищу освіту історика.

"Тому він радіє цим своїм "досягненням". Як у нас називають наш червоно-зелений прапор – “захід сонця на болоті”. Символи відіграють дуже важливу роль. І під біло-червоно-білим прапором у нас відбувається зараз весь протест. Але за це у нас хапають, арештовують і судять", - додав екс-глава держави.


Довідка: Формально у Лукашенка - дві вищі освіти. 1975-го він закінчив Могилівський державний педагогічний інститут ім. А.О.Кулешова з дипломом історика. 1985 року - Білоруську сільськогосподарську академію, здобувши спеціальність "економіст".


Більше читайте на "Апострофі" у статті: Путін і Лукашенко сидять на наркотику, вони небезпечні для суспільства – Станіслав Шушкевич