RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Соратник Путіна закликав ґвалтувати жінок у Казахстані: соцмережі у гніві

Депутат Держдуми Олег Матвейчев емоційно прокоментував події, які відбуваються зараз у Казахстані. Він побажав "протестуючим" казахським бізнесменам "згвалтованих дружин".

Жорсткий вислів парламентаря з'явився у нього на сторінці у Facebook, однак через деякий час він видалив скандальну посаду.

Він звернувся до представників місцевого малого та середнього бізнесу, які солідарні з протестувальниками щодо політичних вимог.

"Всі власники салонів стільникового зв'язку в Алма-Аті, що писали у фейсбуці: "Коли вже піде Назарбаєв, який набрид за 40 років" повинні страждати. Їх повинні розграбувати, дружину зґвалтувати, машину спалити, а в дупу засунути ціпок для селфі", - написав політик.

Проте через добу він вибачився за своє висловлювання: "По суті, моє звернення було... за формою невдале. Воно було образливим навіть, і за цю образу я перепрошую у всіх, кого це зачепило, тим більше, у тих, хто не причетний до якоїсь підтримки", - цитують Матвейчева РИА Новости.

Користувачі мережі відреагували на заклики російської політики. Вони шоковані тим, як депутат може висловлюватися.

Протести у Казахстані

На початку січня на заході Казахстану місцеві жителі почали протестувати через підвищення цін на скраплений газ. Масові виступи супроводжують сутичками демонстрантів із правоохоронцями.

4 грудня казахстанські силовики застосували сльозогінний газ проти мітингувальників у центрі Алмати.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв очолив Раду безпеки республіки, якою раніше керував екс-президент Нурсултан Назарбаєв. Наприкінці він додав, що їхати з країни не має наміру.

"Мій конституційний обов'язок - бути з людьми Разом ми подолаємо цю темну смугу в історії Казахстану, вийдемо з неї сильнішими", - сказав Токаєв.

Раніше "Апостроф" писав, у Казахстані під час масових протестів сталася трагедія, внаслідок якої загинула 11-річна дитина.