RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росія повертається в "лихі 90-ті": цукор міняють на одяг та електроніку

У зв'язку з санкціями Заходу проти Росії громадяни РФ продовжують масово скуповувати продукти першої необхідності, такі як цукор, гречку, сіль, сірники та інші. Тепер вони пішли ще далі і готові свої речі обмінювати на ці продукти.

Про це повідомляє ЦПД при РНБО України.

Раніше постачальником насіння цукрових буряків до РФ та Білорусі був Євросоюз, проте торговельне ембарго значно скоротило їх обсяги. Так, у Білорусі кількість насіння зменшилось майже на 80-85%, у РФ – ще більше.

Дефіцит підтримується типовою саме для росіян причиною - в умовах тотального безгрошів'я здобутий цукор йде на самогон.

Санкції Заходу відкинули Росію в "лихі 90-ті", коли процвітав бартер. Тепер росіяни обмінюють цукор на одяг, електроніку та інші речі. Мешканець Єкатеринбурга готовий за кілограм цукру віддати дитячі сандалики, в Тюмені обміняти люстру на п'ять кілограмів солодкого продукту. А от в Уфі хтось готовий віддати комп’ютер в обмін на пів центнера цукру.

І це тільки початок. Якщо Росія не припинить військову агресію проти України, скоро вона на власній шкурі відчує м'ясний та молочний апокаліпсис, а не за горами - кілометрові черги за хлібом та сіллю.

Раніше повідомляли, що економіка РФ йде на дно. Санкції проти Росії через те, що вона розпочала війну проти України, щодня посилюються, багато закордонних компаній вже повністю відмовились від постачання своїх товарів та послуг на російському ринку.